concerten 1

concerten

Zomerconcerten 2017

Zaterdag 17 juni: Oude IJsselstreek Muziekfestival Ulft
Het Oost-Gelders Symfonie Orkest verleent haar medewerking aan dit festival samen met het Ulfts Mannenkoor.

Het Ulfts Mannenkoor, opgericht in 1957, is een begrip. Niet alleen in de Achterhoek, ook landelijk en internationaal zijn de kwaliteiten van het koor doorgedrongen. Het koor bestaat 60 jaar. In al die jaren zijn tal van grammofoonplaten, cd's en cassettes gevuld met prachtige muziek verdeeld over verschillende genres: klassiek, het voor het UMK zo kenmerkende Slavisch repertoire, musical en religieuze werken. 

Zaterdag 1 juli: Gala concert met Osse Opera
Op 1 juli 2017 bestaat de Osse Opera 85 jaar. Dit wordt gevierd met een uniek galaconcert met geliefde koorwerken en duetten uit beroemde opera's van o.a. Verdi, Mascagni, Bizet, Smetena, Mozart en Strauss. Volledige programma
Voor wie van muziek houdt, is dit unieke concert een "feest van herkenning". Aan dit concert doen o.a. mee de baritonnist Marco Bakker, mezzosopraan Veronique Lamers, Mylou Mazali sopraan en Pascal Pittie tenor. 

Najaarsconcerten 2017
In de herfst spelen we op 18 november in de Pancratiuskerk in 's Heerenberg en op 19 november in de Hanzehof in Zutphen een programma vol prachtige operamomenten met composities van onder andere Puccini, Verdi en Mozart. Topsolisten sopraan Gabrielle Mouhlen en tenor Rafal Bartminski zullen u meevoeren naar prachtige aria's en duetten die worden afgewisseld door aansprekende ouvertures en intermezzi voor orkest. Rafal Bartminski treedt internationaal op en heeft o.a. in het Bolsjojtheater in Moskou gezongen. Gabrielle Mouhlen vertolkte in Italie, Spanje en Duitsland grote rollen als Tosca, Norma en Turandot.