dirigenten 1

dirigenten

Gastdirigent: Stijn Berkouwer
De Nederlandse dirigent Stijn Berkouwer heeft concerten gegeven met het Gelders Orkest, het Noord Nederlands Orkest, Opera Zuid en Opera Lab Berlin en won in 2016 de Anton Kersjes Beurs voor jonge dirigenten. In 2018 dirigeerde hij voor Podium Witteman het project Bach333, een initiatief van het NedPho waarbij 333 spelers een stuk van Bach speelden voor zijn 333e verjaardag. Hij volgde masterclasses bij Bernard Haitink en David Robertson en in Tanglewood. Daarnaast was hij assistent dirigent bij Ivan Fischer, Simon Rattle, het Concertgebouworkest, het Konzerthausorchester Berlin, het NJO en bij de Nederlandse Reisopera. Voor het komende seizoen staan concerten gepland met het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Orkest van het Oosten. www.stijnberkouwer.com
 

Chefdirigent: Alexander Geluk (www.alexandergeluk.nl) studeerde met succes orkestdirectie bij Taijiro Iimori en cello bij Robert Dispa op de conservatoria van Arnhem en Enschede. Al eerder ontving hij het diploma koordirectie van de Stichting Nederlandse Koren. Zijn loopbaan bestaat voornamelijk uit het dirigeren van symfonieorkesten en koren in binnen- en buitenland. Daarnaast verschijnen er van tijd tot tijd composities van zijn hand.

Op dit moment is Alexander Geluk vaste dirigent bij  het Oost-Gelders Symfonie Orkest, Symfonia Jong Twente, Arnhems Oratoriumkoor en het Van Wassenaer Consort. Verder treedt hij regelmatig op als gastdirigent bij het Beethoven Academy Orchestra (Krakau).

Eén compositie van Alexander Geluk in het bijzonder, de 'Montferland Ballade', werd zeer goed ontvangen door het publiek. De pers betitelde het in een recensie als '... een knap geschreven kunstwerk, dat zeer tot de verbeelding spreekt... ' en  '...Geluk is meester in de impressionistische sfeertekening...'.

Als dirigent realiseerde hij in samenwerking met het Beethoven Academy Orchestra en het Montferland Cultuurfonds de volgende cd's: 'Emotions' met violiste Mirte de Kok en  'Stradivari with Passion' met violist Razvan Stoica.