dirigent 1

'Het belangrijkste in de muziek staat niet in de noten.'

Gustav Mahler

dirigent

Alexander Geluk (www.alexandergeluk.nl) studeerde met succes orkestdirectie bij Taijiro Iimori en cello bij Robert Dispa op de conservatoria van Arnhem en Enschede. Al eerder ontving hij het diploma koordirectie van de Stichting Nederlandse Koren. Zijn loopbaan bestaat voornamelijk uit het dirigeren van symfonieorkesten en koren in binnen- en buitenland. Daarnaast verschijnen er van tijd tot tijd composities van zijn hand.

Op dit moment is Alexander Geluk vaste dirigent bij  het Oost-Gelders Symfonie Orkest, Symfonia Jong Twente, Arnhems Oratoriumkoor en het Van Wassenaer Consort. Verder treedt hij regelmatig op als gastdirigent bij het Beethoven Academy Orchestra (Krakau).

Eén compositie van Alexander Geluk in het bijzonder, de 'Montferland Ballade', werd zeer goed ontvangen door het publiek. De pers betitelde het in een recensie als '... een knap geschreven kunstwerk, dat zeer tot de verbeelding spreekt... ' en  '...Geluk is meester in de impressionistische sfeertekening...'.

Als dirigent realiseerde hij in samenwerking met het Beethoven Academy Orchestra en het Montferland Cultuurfonds de volgende cd's: 'Emotions' met violiste Mirte de Kok en  'Stradivari with Passion' met violist Razvan Stoica.