nieuws 1

nieuws

Het OGSO heeft vakantie

Op 16 juli heeft het OGSO het seizoen afgesloten. Dat deden we met een gezellige avond.

De strijkers hebben de afgelopen periode apart geoefend van de blazers en het slagwerk. Afgelopen donderdag lieten de twee groepen aan elkaar horen waar ze mee bezig zijn geweest. Het was heel fijn om elkaar weer allemaal te zien en naar elkaar te luisteren. 

Als proef hebben we met de voltallige bezetting een stuk gespeeld. Hierbij speelden de blazers vanuit de zaal. Dit deden we om te kijken of we weer samen kunnen repeteren. 

Het was een succes! Na de vakantie gaan we dus weer als compleet orkest aan de slag. Heerlijk om weer samen muziek te maken.

De avond werd afgesloten met een gezellige borrel. Iedereen nam hapjes mee. Natuurlijk werd hierbij rekening gehouden met de Corona-maatregelen.

Op 27 augustus starten de repetities weer.

 

De blazers gaan ook weer samen repeteren

Donderdag 18 juni gaan ook de blazers van het OGSO weer van start met de repetities. Tot nu toe kon dat nog niet. Er was nog te veel onduidelijkheid over de regels omtrent blazers en het coronavirus. 
 

Intussen is er gelukkig meer duidelijkheid gekomen. Er zijn nu richtlijnen bekend gemaakt voor blazers. Een voorbeeld daarvan is dat ze minstens twee meter afstand van elkaar moeten houden tijdens het musiceren. Ook geldt voor hen dat ze met maximaal dertig mensen in een ruimte mogen zijn. Dit heeft als gevolg dat de strijkers en de blazers voorlopig nog gescheiden repeteren. 
 

Maar deze richtlijnen kunnen het plezier niet bederven. Na veertien weken zelf thuis muziek maken, gaan ook de blazers weer heel graag samen aan de slag.
 

De repetities zijn weer van start gegaan

Donderdag 4 juni is het OGSO weer begonnen met repeteren. Door het coronavirus hebben de orkestleden twaalf weken niet bij elkaar kunnen komen. Na zo'n lange periode stonden de muzikanten te popelen om weer samen aan de slag te gaan.

Tijdens deze repetitiestop heeft het OGSO overigens niet stilgezeten. Ieder heeft zijn eigen partij opgenomen van het eerste deel van de Zwanenmeer Suite van Tsjaikovski. Deze opnames werden door dirigent Alexander Geluk samengevoegd tot een geheel. Ook hebben de leden tijdens de repetitietijden contact met elkaar gehouden via Zoom. Daarbij werd meerdere keren een gastspreker uitgenodigd. 

Maar niets is toch zo fijn als weer lekker samen musiceren en elkaar weer 'echt' ontmoeten. Helaas moeten de blazers nog heel even geduld hebben. Eerst moet meer duidelijkheid komen over de voorschriften voor hen omtrent het coronavirus. Hopelijk kunnen zij ook gauw weer van start.  

 

 

Bert Veld erelid van het OGSO

Na 10 jaar heeft het OGSO afscheid genomen van Bert Veld als voorzitter. Bert heeft deze positie op uitzonderlijke wijze vervuld. Na het doorgeven van de voorzittershamer 12 maart jl. werd hij daarom gehuldigd als erelid.

Bert was een bevlogen voorzitter. Hij nam onder andere een zeer actieve rol aan bij vergaderingen met de muziekschool. Ook heeft het OGSO prachtige concerten gehad, dankzij de contacten die Bert onderhield. Hij stond bekend als een voorzitter die niet schroomde om mensen aan te spreken om dingen geregeld te krijgen.

Op de avond van de huldiging waren alle leden, oud-leden en andere betrokkenen uitgenodigd. Er werd een muzikaal hommage gebracht in de vorm van de kindersymfonie van Leopold Mozart.

 

Verschillende personenhebben Bert toegesproken, waaronder de directeur van de muziekschool Henk Lubberdink. Natuurlijk had Bert zelf ook het een en ander te zeggen na dit alles! De avond werd afgesloten met een gezellige borrel.